افروز ایزدپناه
صنعت تولید مواد غذایی در میان سایر بخشهای تولیدی مانند منسوجات، پوشاک، کاغذ و تجهیزات برقی و الکترونیکی، سهم بیشتری در زمینه اشتغال داشته است و مهمترین صنایع ساخت و تولید در استان کبک محسوب میشود. بطور کلی میتوان گفت، پردازش صنایع غذایی با ۹% تولید ناخالص داخلی کبک، بالاترین درصد اشتغال را در استان داراست.
صنعت تولید محصولات غذایی از اواسط دهه ۹۰ تا ۲۰۰۳ از رشد قابل توجهی چه در زمینه صادرات و چه در زمینه اشتغال، برخوردار بود. اگرچه این بخش از اقتصاد در برخی مواقع با کاهش و یا حتی بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ وضعیت نسبتا ناپایداری داشته، ولی با اینحال باز هم در مقایسه با سایر صنایع تولیدی بیشترین درصد اشتغال را بخود اختصاص داده است.
اگرچه در برخی زمانها این صنعت با رکود روبرو بوده ولی خبرهای خوشی هم از بهبود اوضاع آن شنیده میشود که نمایانگر سرمایهگذاریهای مهم مرتبط با این صنعت در سطح این استان است. به عنوان مثال میتوان به سرمایهگذاری شرکت بیسکویت لکرک (Laclerc) در کبکسیتی و مونترال، بهمراه چند پروژه دیگر در مقیاس کوچکتر نام برد.
این صنعت برخلاف اکثر صنایع تولیدی دیگر، تکیه زیادی به صادرات ندارد. اگرچه ارزش محمولههای صادراتی بین سالهای ۲۰۰۱-۱۹۹۲، از ۱۰ درصد به ۱۸ درصد افزایش داشته است، ولی این میزان تا سال ۲۰۰۹ از پایداری نسبی برخوردار بوده است. در نتیجه، این وضعیت موجب تغییراتی در بازارهای داخلی و متعاقباً بر سطح اشتغال در این بخش شد. از سال ۲۰۰۳ افزایش تدریجی دلار کانادا، باعث کاهش ارزش صادرات و موجب افزایش شدید ارزش واقعی واردات شده است. در نتیجه رشد در تقاضای داخلی بطور عمده بر واردات متمرکز گردیده است. میزان رشد واردات مواد غذایی میان سالهای ۲۰۰۹- ۲۰۰۳ حدود ۴۰ درصد برآورد شده است در حالیکه ارزش واقعی تولیدات داخلی کمتر از ۱۵ درصد افزایش داشته است.
متن کامل را در این آدرس ببیند: http://www.parscanada.com/_1649