دوستی پرسیدهاند: «چون قصد ادامه تحصیل در سطح لیسانس (در انتاریو) بعد از دریافت اقامت را دارم، و برای این موضوع باید برنامهریزی کنم میخواستم بدانم عملا (بطور میانگین) چقدر روی کمک هزینهها و وامها (مثلOSAP) میشود حساب کرد و چه میزان باید از ایران پول برای تحصیل فراهم کنم؟ …
در پاسخ باید چند نکته را از هم تفکیک و جداگانه مورد بررسی قرار داد:
اول اینکه، درباره موضوع ادامه تحصیل با دقت تصمیمگیری کنید. ادامه تحصیل نه لزوما خوب است و نه بد، مهم این است که در آینده شغلی شما چه میزان تاثیر دارد و برای آن چقدر باید هزینه بدهید…
دوم، هیچکس به شما نمیتواند بگوید که رقم وامها دقیقا چقدر است. برای محاسبه آن وضعیت شخصی، خانوادگی و تحصیلی شما باید بررسی شود تا رقم نهایی مشخص شود. این بررسی به عوامل متعددی از جمله تعداد افراد تحت تکفل، رشته تحصیلی، برآورد مخارج ماهانه، داراییها و درآمدهای گذشته و پساندازهای شما و عواملی از این دست بستگی دارد…
سوم، هیچکس نمیتواند بگوید که این وام کفاف زندگی شما را میدهد یا نه؟ اگر شما با رعایت نکاتی که در بالا گفته شده حداکثر وامی را که قانونا مقدور است، دریافت کنید و بعد هم یک زندگی کاملا دانشجویی را سامان دهید همین رقم شاید بتواند کفاف دهد. زندگی دانشجویی یعنی اینکه…
چهارم، میزان رابطه بین هزینههای زندگی و وام تحصیلی بسته به سیاستهای هر استان تفاوت دارد. مثلا در کبک که گسترش تحصیلات تکمیلی و ایجاد جاذبه برای تحصیل یکی از سیاستهای محوری مسئولان استان است رقم شهریهها خصوصا برای ساکنان استان پایینتر و شرایط دریافت وام تحصیلی بهتر است. همچنین هزینههای زندگی در این استان عموما پایینتر است…
پنجم، …
ششم، معمولا زوجهای جوان دوران تحصیلی را بهتر سپری میکنند. آنها چه هر دو دانشجو باشند و چه قرار بگذارند که تحصیل و کار را به صورت نوبتی پیگیری کنند بهتر میتوانند از یک فرصت تحصیلی، پلی برای یک آینده شغلی مناسبتر بسازند…
متن کامل در www.parscanada.com/_1192