آیا فیسبوک حریم شخصی است؟
بارها پیش آمده که دیدهام دوستانی مطالبی خیلی تند و تیز و حتی حاوی توهین یا درشتگویی به افراد، مذاهب یا قومیتهای دیگر را در فیسبوک یا محیطهای social networking مشابه (مثلا گوگل پلاس) منتشر کردهاند و بعد که این مطالب در جای دیگری نقل یا منتشر شده اعتراض کردهاند که این فضا، خصوصی بوده و انها دیدگاههای خصوصی و شخصی خود را مطرح کردهاند و کسی نباید برداشت دیگری در این باره داشته باشد. ایا چنین تفکری معتبر و درست است؟
… اجازه دهید بحث را دو سطح کنیم. یکی بحث حقوقی است و دیگری بحث اجتماعی و واقعی روزمره. در بحث حقوقی …تا آنجا که اطلاع دارم اختلاف نظر در این زمینه زیاد است و چون هنوز این ابزارها و امکانات آن، آنقدر قدیمی و جاافتاده نشدهاند که مباحث حقوقی مربوط به آنها تثبیت شود فعلا به دقت نمیشود گفت که موضع حقوقدانان در این نوع بحثها چیست. سالهای آتی و نتیجه دعواهای حقوقی پدید آمده، نتیجه را روشن خواهد کرد. اما اینکه از نظر حقوقی، نتیجه چیست در بحث ما چندان اهمیت ندارد. مهم این است که در عمل جامعه چه برخوردی دارد.
واقعیت این است که فیسبوک یکی از مکانهای بسیار خطرناک برای برملا کردن اندیشهها، دیدگاهها و درونیات شماست؛ مواردی که میتوانند بر علیه منافع اجتماعی و آینده شغلی شما عمل کنند. در سالهای گذشته موارد زیادی داشتهایم که افرادی به دلیل پروفایل یا عکسهای فیسبوکی خود مشاغل مهمی را از دست دادهاند چون کارفرما یا HR محترم احساس کردهاند که آدمی که از طریق صفحه فیسبوکس شناسایی کردهاند فاصله زیادی با تصویری که از طریق رزومه کاری به انها منتقل شده داشته است. ..مثلا عکسهای شما در فیسبوک ممکن است شما را آدم سرخوش و بیقیدی نشان دهد که در محافل عمومی چندان مبادی آداب نیستید و این برای برخی پستهای شغلی میتواند ریسکی باشد. یا دیدگاههای شما در باره فلان باور مذهبی یا فلان اقلیت مذهبی ممکن است توهین، نژادپرستی یا حتی تنفر تعبیر شود که این نیز میتواند در مواردی به ضرر شما تمام شود خصوصا زمانیکه شغل شما ایجاب میکند فردی درست در نقطه مقابل این تعابیر باشید… مطلب کامل در bastami.canparsblog.com/?p=243