طبق قانون جدیدی که روز دوشنبه ۱۲ دسامبر ۲۰۱۱ اعلام شد، زنان مسلمان از این پس نمیتوانند در مراسم ادای قسم برای دریافت حق شهروندی از پوششهایی چون برقع یا نقاب، که بخش اعظم صورتشان را میپوشاند، استفاده کنند.
وزیر مهاجرت و شهروندی کانادا، آقای جیسن کنی، روز دوشنبه در سخنرانی خود در شهر مونترال اعلام کرد: «از امروز هر فردی (چه زن و چه مرد) که قصد داشته باشد در مراسم ادای سوگند شهروندی شرکت کند، نمیتواند صورت خود را بپوشاند. اگر به این عده اجازه دهیم تا صورتهای خود را بپوشانند، آنهم در حالی که این افراد قصد دارند تا بخشی از کامیونیتی شوند، مغایر با تعهدات کانادا در زمینه برابری، همبستگی و پذیرش است.»
اخیرا در فرودگاهها هم از زنان مسلمان و محجبه خواسته شده است تا صورتهای خود را به افسران زن نشان دهند. آنها برای شرکت در جلسات رایدهی هم باید برای احراز هویت صورتشان را به مسئول رایگیری نشان دهند. اما آقای کنی امروز اعلام کرد که از این تاریخ به بعد، همه زنان باید برای گذر از آخرین مرحله از مسیر شهروندی کانادا هر نوع پوششی را از روی صورت خود بردارند.
آقای کنی گفت: «ما نمیتوانیم دو جلسه مجزا برای اعطای حق شهروندی داشته باشیم. شهروندی کانادا فقط مسئله برخوردار شدن از پاسپورت کانادایی و حق رای نیست.»
وی اعلام نمود که این حرکت به دلیل شکایتهای متعددی بوده که از جانب قضات شهروندی، نمایندگان مجلس و دیگر کسانی که در مراسم دریافت حق شهروندی شرکت کردهاند ابراز شده زیرا آنها معتقد بودهاند که واقعا معلوم نیست که این افراد محجبه قسمهای این مراسم را تکرار میکنند یا خیر.
وی گفت: «هر روز و در همه مناطق کشور با مواردی مواجه هستیم که در آنها فرد شرکتکننده در مراسم با حجاب حاضر میشود. از نظر خود من اینکه قانون به افراد اجازه داده تا با داشتن پوشش روی صورت خود قسمشان را ادا کنند، بسیار عجیب است. قسم خوردن در این مراسم یعنی این که شما به صورت علنی اعلام کنید که قصد دارید به خانواده جامعه کانادایی بپیوندید و این کار هم باید در نهایت آزادی و پذیرش انجام شود.»
قانون جدید در مورد منع روبنده برای شرکتکنندگان در مراسم شهروندی، مسلمانان کانادا را مد نظر دارد که به اعتقاد کارشناسان با وجود فقط ۵۰۰ هزار مسلمان در میان جمعیت ۳۴٫۵ میلیون نفری کانادا و التزام بخش اندکی از این عده به پوشش چهره، این امر تاثیر منفی مهمی در کل فرایند شهروندی نخواهد داشت.
متن کامل در www.parscanada.com/_1880