سخن مدیر مسوول-سالها در گذرند. می آیند و می روند و آنچه می ماند خاطره اتفاقاتی است که در آن سال افتاده است. سال ٩۴ برای ایرانیان سال خجسته ای بود و اتفاقات مثبت زیادی را شاهد بودیم. از همه مهمتر اینکه سایه جنگ از سر کشور فاصله گرفت و می توان گفت بعد از سالها کش مکش های غیر ضروری میان ایران و قدرتهای جهانی، نوعی عقلانیت و خویشتنداری بر روابط دوطرف حاکم شد. سال گذشته تلخی هایی نیز داشت از جمله اینکه در این سال تعدادی از انسان های فرهیخته در عالم علم و هنر کشورمان را از دست دادیم. برای ایرانیان مهاجر در کانادا سال ٩۴ سالی استثنایی بود. ما علاوه بر خوشحالی برای اتفاقات خوب سرزمین مادری، در سرزمین میزبان هم شاهد تغییر بسیار مثبتی بودیم. اتفاق بسیار بزرگی برای کانادا و به تبع آن ایرانیان کانادایی افتاد که شاید میزان شعف ایرانیان ناشی از این اتفاق نسبت به خوشحالی دیگر کانادایی ها، دو چندان بود. در سال ٩۴ مردم کانادا با رأی خود محافظه کاران را از قدرت کنار گذاشتند. می توان گفت که هارپر و تیم افراطی او ده سالی کانادا را در گروگان داشتند. به خصوص در چهار سال آخر که دولت اکثریت را در پارلمان در اختیار داشت، گویی هیچ مأموریتی جز تخریب ارزشهای کانادایی نداشت. هر آنچه کانادا به آن می بالید در معرض تهدید نگاه بسته و دیکتاتور مأبانه هارپر بود. دشمنی او با مهاجران و به خصوص ایرانیان بر کسی پوشیده نیست. عجیب نیست اگر بگوییم هر آنچه در توان داشت در جهت آزار ایرانیان به کار گرفت.
تخریب های او اما، تنها محدود به حوزه های یاد شده محدود نمی شد، در واقع هر دم از این باغ بری می رسید. روزی وضعیت بحرانی گرمایش زمین که از نظر علمی ثابت شده و کانادای قبل از هارپر پیشتاز بسیج جهان برای مبارزه با آن بود، زیر سوال می رفت و با فضاحت از پیمان های زیست محیطی خارج می شد و روز دیگر با طرح موضوع تروریسم و دادن آدرس غلط موجبات ایجاد مشکل برای ایرانیان مهاجر را فراهم می کرد و در عین حال با انجام سفرهای رسمی در سطوح بالا نرد عشق با مادران تروریسم جهانی عربستان و اسراییل می باخت.
بر آنم که شاید تا ده سال آینده نیز از بلاهایی که هارپر بر سر کانادا آورد خواهیم شنید. هفته گذشته دیوید سوزوکی استاد کانادایی معروف که از پیش قراولان حفظ محیط زیست در سطح جهانی است در مصاحبه ای با سی بی سی اعلام کرد که به نظر او هارپر دست کم به دلیل بی توجهی ده ساله به موضوع گرمایش جهانی باید زندانی شود. سوزوکی معتقد بود کانادا به دلیل موقعیت جغرافیایی و نیز آسیب پذیری اقتصادی شدید از موضوع گرمایش جهانی باید در صف اول چاره جویی و مبارزه با این پدیده باشد، اما هارپر به عمد به واقعیتهای روشن و علمی در این زمینه بی توجهی کرده و باعث وارد شدن خسارت به کانادا در دراز مدت شده است که باید پاسخگو باشد.
معتقدم پیروزی تاریخی لیبرالها در سال ٩۴ و به زیر کشیدن هارپر اتفاق بسیار بزرگ و خوشایندی بود که نوید روزهای بهتری را برای ایرانیان می دهد. رفع تحریمهای دست و پا گیر و اصلاح قوانین مهاجرتی از پیامدهای فوری این تحول است و تغییرات مثبت دیگری نیز در راه است.
خوشحالم که با انرژی مثبت وارد سال جدید شدیم و امیدوارم این سال برای همه ما فرخنده و میمون و پر از اتفاقات خوب باشد.
نوروزتان پیروز